Гърция осигурява извънредна финансова помощ от 400 евро за 155 хиляди

...
Гърция осигурява извънредна финансова помощ от 400 евро за 155 хиляди
Коментари Харесай

Гърция предоставя извънредна помощ от 400 евро за дългосрочно безработните

Гърция осигурява извънредна финансова помощ от 400 евро за 155 хиляди дълготрайно безработни, обяви в телевизионно послание гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, заяви АНА-МПА.

" Пандемията отстъпва, само че войната още не е извоювана ", съобщи Мицотакис и благодари на гръцките жители за доверието и за дисциплинираното държание. Той означи, че новите случаи на заразяване с ковид в Гърция понижават, както и броят на пациентите в интензивните отделения. Мицотакис обаче предизвести, че няма място за отпускане и акцентира, че връщането към естествения живот ще стане на стадии и единствено когато това е подкрепено от научните данни.

" В момента се построява нова система на публичното опазване на здравето в Гърция и за единствено пет седмици беше направено повече, в сравнение с за десетилетия. в незабавните отделения се основават стотици нови места, с цел да може Гърция бързо да се приближи до междинното европейско ниво ", сподели още Мицотакис. 

Премиерът акцентира, че Народното събрание и държавните институции работят макар рестриктивните мерки и че Гърция би трябвало да излезе от рецесията актуализирана. Мицотакис даде обещание, че актуалното състояние не може да продължи безкрайно и акцентира, че след рецесията всяка власт е длъжна да се откаже от недосегаемостта на изключителната обстановка и да укрепи отговорността за дейностите си.

Той прикани жителите да останат по Великден в домовете си, без визити при близки и без поклонение в храмовете.

" Защото една нишка дели успеха от злополуката: Ако не спазим до дъно препоръките на експертите, можем да разрушим това, което сме постигнали ", съобщи Мицотакис. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР